Welkom bij Start to race

Trainingen

 

Goed de winter ingaan, de droom van elke renner!

Goed de winter ingaan, de droom van elke renner! In oktober organiseert Start to Race drie leuke leerzame techniektrainingen waar je de rest van de winter aan terug kan denken als je weer zit te zweten op zwift, wattbike, tacx en core of rondje ringvaart. Er zijn voorlopig geen andere plannen voor nieuwe Start to Race-trainingen, dus als je er bij wil zijn aarzel niet en schrijf je in want vol=vol!

 

Wie?

Elke fanatieke wielrenner die beter wil leren fietsen

 

Wat?

Het concept is simpel: we gaan op een afgesloten fietsparcours onder leiding van ervaren wedstrijdrenners wielrenspecifieke techniektrainingen doen.

 

Waarom?

We merkten dat er een enorm gat zit tussen fanatieke toerfietsers en wedstrijdwielrenners, daarom zijn we in 2014 begonnen met het aanbieden van wielrenspecifieke oefeningen op afgesloten wielerparcoursen, zo kan je wél ervaren hoe het is om écht te fietsen zonder direct aan een wedstrijd mee te doen.

 

Voor wie?

Start to Race is voor iedereen die zich beter en zelfverzekerder wil leren fietsen, zo kan je makkelijker harder rijden. Daarnaast is het gewoon ontzettend leuk om écht te fietsen ipv alleen een beetje te stoempen.

 

Voor wie niet?

Voor absolute beginners (inklikken etc) is Start to Race niet, ook zijn we er niet voor de klassieke stoempers die gewoon in een groepje hard willen rijden. We zijn juist voor al die mensen daar tussen in die gretig zijn om nieuwe vaardigheden te leren.

Wat gaan we doen

Afhankelijk van de progressie van de groep passen we de doelen aan, sowieso gaan we:

  • Twee-aan-twee rijden
  • Enkele waaier rijden
  • Dubbele waaier rijden

Daarnaast proberen we afhankelijk van het niveau:

  • Leren een gat dichtrijden
  • Sprinten
  • Demareren

 

Waar, wanneer en hoe?

Waar?

Het wielerparcours van Sloten. Geen paaltjes, geen stoplichten geen verkeer. Daarom kan alle focus op de oefeningen liggen.

 

Wanneer?

Nog niet bekend. Bijf op de hoogte door hieronder je gegevens achter te laten!

 

Hoe?

We gaan in 4 verschillende niveaugroepen rijden. Soms zullen we groepen samenvoegen of juist opsplitsen. Afhankelijk van de oefening rijden we (stukken) harder of juist veel langzamer dan wat hier staat, maar het geeft wel een indruk.

  • Groep 1 rijdt ongeveer 27/28km
  • Groep 2 rijdt ongeveer 29/30km/h
  • Groep 3 rijdt ongeveer 31/32 km/h
  • Groep 4 rijdt ongeveer 33/34km/h

 

Het weer

In oktober is het normaal gezien nog prima fietsweer, een beetje herfstweer is niet uit te sluiten dus zorg ervoor dat je voldoende laagjes meeneemt om eventueel aan te doen.

Wat kost dat?

Zodra het programma bekend wordt gemaakt laten we weten wat het kost. Laat hieronder je gegevens achter om op de hoogte te blijven!

Ook belangrijk

De trainingen zijn op eigen risico. Zorg voor een goed functionerende fiets, een fietshelm, een zorgverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. We leggen veel nadruk op veiligheid en door te trainen op afgesloten parcoursen sluiten we veel risico uit, maar sporten, zeker in groepen, is nooit zonder risico voor lijf of materiaal.

Ben je enthousiast en wil je meedoen?

Vul hieronder jouw gegevens in, zodra we voldoende deelnemers hebben voor jouw niveaugroep krijg je een e-mail met meer informatie!